top of page
  • Foto van schrijverVocap

Beroepskwalificatie loopbaanbegeleider : krijgt een A&O psycholoog dit automatisch ?


Als beroepsfederatie van A&O psychologen volgt VOCAP dit dossier op de voet. VOCAP juicht het eisen van een beroepskwalificatie voor loopbaanbegeleiders toe. Dit zal de kwaliteit ten goede komen. Daarnaast vinden we het belangrijk om te kijken hoe de opleidingen tot en het competentieprofiel van A&O psycholoog mogelijk kunnen leiden tot deze kwalificatie.


Op 15 december keurde de Vlaamse regering een wetsvoorstel goed dat de voorwaarden om te werken als loopbaanbegeleider en loopbaancentrum sterk verandert. 


Elke professional die binnen het kader van loopbaancheques als loopbaanbegeleider werkt of gaat werken, moet in de toekomst een beroepskwalificatie kunnen voorleggen. 


Op dit moment kan je de beroepskwalificatie nog niet behalen en leidt geen enkele studierichting, opleiding of EVC-traject tot de beroepskwalificatie 'loopbaanbegeleider. Ook i.v.m. de ‘gelijkstelling’ (overgangsmaatregel) is nog niet duidelijk welke opleidingen op de lijst van de ministers van Werk en Onderwijs zullen staan.


VOCAP is ervan overtuigd dat een masteropleiding tot A&O psycholoog bijzonder kwalitatief is en wellicht sterk zal aanleunen bij de kwalificatievereisten voor loopbaanbegeleider. We ijveren er langs verschillende kanalen dan ook voor om de master in de A&O psychologie als opleiding te waarderen als beroepskwalificatie én als gelijkstellingsmaatregel.


We houden jullie op de hoogte.

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page