ma 24 okt.

|

De locatie wordt later bepaald

Themareeksen 2022: Teamdynamieken op het werk

Tijd en locatie

24 okt. 09:30 – 25 okt. 21:00

De locatie wordt later bepaald

Over het evenement

Maandag 24 oktober

 • Prof. Dr Katrien Vangrieken is als docent verbonden aan het centrum voor Professionele Opleiding & Ontwikkeling en Levenslang Leren, onderdeel van de onderzoekseenheid Arbeids- en Organisatiepsychologie en Opleidingskunde (KULeuven). Haar onderzoek en dus ook haar VOCAP-sessie richt zich op teams en het leren in en van teams in organisaties.  Daarbinnen onderzoekt ze ook de impact van flexibele werkvormen (e.g., combinatie telewerk-kantoorwerk) op teamwerk (hybride teams).
 • Prof. Dr Thijs Homan is emeritus Hoogleraar Change and Implementation bij de Open Universiteit Nederland. Zijn onderzoek gaat over organisatiedynamica, organisatie-ontwikkeling en verandermanagement vanuit ‘de binnenkant’ van de organisatie. Hij neemt ons dus mee naar die ‘binnenkant’, naar wat gaat over datgene dat er werkelijk gebeurt in de organisatie.  Het gaat over betekenis gevende dynamieken en interacties, informele netwerken, betekeniswolken, etc. vanuit de sociale complexiteits- en de chaos-theorie.
 • Dan gaan we online op verplaatsing naar Cleveland – Case Western University, waar Prof. Dr. Ron Fry ons opwacht. Ron is Professor of Organizational Behaviour aan de Weatherhead School of Management, Case Western Reserve University en voorzitter van de Department of Organizational Behaviour, door de Financial Times consequent gerangschikt als een van de beste ter wereld. Ron wordt veelvuldig gepubliceerd op het gebied van Organisatieontwikkeling, Appreciative Inquiry, Teambuilding, Verandermanagement, Executive Development en de rol en het functioneren van de CEO. We kennen hem wellicht allemaal als co-creator van Appreciative Inquiry.

Dinsdag 25 oktober

 • Carlos Estarippa: Hij studeerde organisatiepsychologie en is werkzaam binnen het  vakgebied leren & ontwikkelen. Sinds 2009 verdiept hij zich in het thema vertrouwen in organisaties. Vanuit zijn eigen consultancypraktijk heeft hij veel gewerkt met het thema vertrouwen binnen teams en hier meerdere artikelen over gepubliceerd (http://estarippaconsultancy.nl/nl/publicaties.html).  Op dit moment gebruikt hij  zijn kennis over vertrouwen binnen zij rol als manager Academie bij de  Alrijne Zorggroep. Hij zal ons aantonen hoe belangrijk de impact van het niveau van vertrouwen in het functioneren van team. Het begrip over het onderwerp vertrouwen is in zijn ogen essentieel als je met dynamiek van teams wilt werken.
 • En waar vinden we Teamdynamieken meer terug dan in de sport?  Hier zijn Steffi Van Ranst en Matthias De Coster dé namen – met oa de begeleiding van de Red Panthers (Belgisch Hockey team).  Vanuit de organisatie TiCkA (Tick Your Talent) boosten ze performance van atleten, teams, coaches, federaties en organisaties. Als sportpsychologen gebruiken ze verschillende methodieken (oa piramide Patrick Lencioni) om teams te vormen en individueel gedrag aan te passen tov elkaar zodat mensen geconnecteerd blijven en gezamenlijke resultaten bereiken.

Volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt. 

Inschrijven voor dit event kan al vanaf nu. 

Leden nemen gratis deel.  Niet leden betalen 500 euro voor de twee dagen

Wil je graag nog lid worden? Dat kan via www.vocap.be/word-lid

Algemene voorwaarden: www.vocap.be/algemene-voorwaarden-events

Tickets

Prijs

Aantal

Totaal

 • Ticket themareeks Oktober 2022

  €500

  Verkoop eindigt op

  21 okt. 16:30

  Deelname tweedaags seminarie: Teamdynamieken op het werk 24 en 25 oktober 2022

  €500

  0

  €0

Totaal

€0