top of page

di 21 nov

|

Watt Factory Gent

Evidence-Based Coaching & interventies

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Evidence-Based Coaching & interventies
Evidence-Based Coaching & interventies

Praktisch

21 nov 2023, 09:00 – 17:00

Watt Factory Gent, Vlasgaardstraat 52, 9000 Gent, België

Over het evenement

Ook voor dit seminarie konden wij toonaagevende sprekers strikken:

  1. The Vigor Unit - Cedric Velghe
  2. VUB - Tim Van Tilborgh en Joeri Hofmans
  3. Poolstok - Jolien Elegheer en Bernie Caessens 

Is coaching een zinvolle investering voor de ontwikkeling van jouw medewerkers?

Organisaties en HR professionals staan vaak voor de keuze of ze al dan niet willen investeren in coaching om de ontwikkeling van hun medewerkers te ondersteunen. De vraag daarbij is of en onder welke voorwaarden coaching een zinvolle investering is. The VIGOR Unit maakte op basis van een systematisch literatuuronderzoek een wetenschappelijke stand-van-zaken op rond de effectiviteit en de succesfactoren van coaching in de werkcontext. Onder meer de kenmerken van de coach, de coachee, het coachingsproces en de organisatiecontext worden belicht. Cédric zal beschrijven hoe literatuuronderzoek werd uitgevoerd en deelt alle conclusies en aanbevelingen met het publiek.

Cédric Velghe is bedrijfspsycholoog en managing partner van The VIGOR Unit, een spin-off van Universiteit Gent. Daarnaast is Cédric ook nog doctorandus aan de Vrije Universiteit Amsterdam en is hij fellow van het Center for Evidence-based Management. De missie van Cédric en van The VIGOR Unit is om een brug te slaan tussen de wetenschap en de HR praktijk. In die hoedanigheid adviseert hij organisaties op basis van literatuurstudies, data-analyse en veldonderzoek om organisaties te ondersteunen bij het nemen van evidence-based HR beslissingen.

Welke Evidence-Based Coaching & interventies gebruiken?

Tim Vantilborgh en Joeri Hofmans  verduidelijken ons tijdens een duopresentatie hoe wij als A&O Psycholoog of coach evidence based te werk kunnen gaan. Ze delen met ons hun inzichten rond coaching en welke stappen er genomen moeten worden om de juiste methodiek te vinden. Er wordt gereflecteert naar persoonlijkheid en waarden. 

Professor Tim Vantilborgh is als hoofddocent verbonden aan de onderzoeksgroep Work and Organizational Psychology (WOPs) in de Faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel. Hij behaalde in 2012 zijn doctoraat in de psychologie met onderzoek naar het psychologisch contract. Zijn onderzoek focust voornamelijk op de ruilrelatie tussen werknemers en werkgevers vanuit het perspectief van psychologische contracten en op welzijn van werknemers en burn-out. Hierbij kijkt hij naar fenomenen op de werkvloer vanuit een dynamisch perspectief, met aandacht voor temporele processen. Hij doceert Onderzoeksmethoden en -technieken en Evidence-Based Management. Tot slot levert hij als zelfstandig consultant ook advies aan bedrijven op het vlak van Data Science en hij is de Team Lead van het Data Science team bij het marktonderzoeksbureau Profacts.

Professor Joeri Hofmans is hoogleraar aan de onderzoeksgroep Work and Organizational Psychology (WOPs) in de Faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel. Zijn onderzoek richt zich op de rol van persoonlijkheid en leiderschap op het werk. Hierbij kijkt hij zowel naar persoonlijkheid als leiderschap als fenomenen die fluctueren doorheen de tijd en over situaties heen. Naast zijn onderzoek doceert Joeri onder andere Arbeids- en Organisatiepsychologie en Evidence-Based Management. Tot slot is hij mede-oprichter van Twegos, een HR-tech bedrijf dat zich richt op het meten van cultuur en waardenfit.

We maken de brug met de praktijk via Poolstok.

Poolstok is een unieke opdrachtencentrale die hr-noden van de publieke sector koppelt aan P&O-aanbieders van evidencebased oplossingen. Poolstok is georganiseerd als een coöperatieve, klanten zijn Vlaamse aanbestedingsplichtige Nederlandstalige organisaties. Denk daarbij aan steden en gemeenten, OCMW’s, intercommunales, ziekenhuizen, onderwijsinstellingen ... Vandaag telt Poolstok +630 klanten en een poule van een 70-tal P&O-aanbieders. Jolien Elegheer (Teamcoördinator Kwaliteit bij Poolstok) en Bernie Caessens (Lead Scientist bij Poolstok) breken samen een lans voor evidencebased P&O-oplossingen.

Tickets

  • VOCAP Evidence-Based Coaching

    € 200,00
    Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page