top of page

di 25 apr

|

Brussel

Duurzaam HR en inclusie

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Duurzaam HR en inclusie
Duurzaam HR en inclusie

Praktisch

25 apr 2023, 09:00 – 17:00

Brussel, Hallenstraat 4, 1000 Brussel, België

Over het evenement

Over de sprekers en hun bijdrage op het seminarie:

Claudia Toma is professor Organisatiegedrag en Leiderschap aan de Solvay Brussels School of Economics and Management en Rector Adviseur voor het Diversiteits- en Genderbeleid aan de ULB. Met een achtergrond in sociale psychologie doet Claudia onderzoek op het gebied van oordeelsvorming, besluitvorming, leiderschap en diversiteitsmanagement. Ze is Associate Editor bij de International Review of Social Psychology, InMind en co-directeur van de collectie 'Psychologies et société', Editions Université de Bruxelles.

Tijdens het seminarie wil zij ons een duidelijk inzicht geven in de uitdagingen waarmee organisaties vandaag de dag geconfronteerd worden op het gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusie. Op basis van bestaand wetenschappelijk onderzoek zal zij de noodzaak bespreken van inclusieve leiders in organisaties. Inclusieve leiders die bereid zijn een effectief en coherent diversiteits- en inclusiebeleid te ondersteunen en uit te voeren. Daarnaast zal zij ons ook een aantal analytische en praktische vaardigheden aanreiken die nodig zijn om een effectieve manager te zijn in multiculturele en diverse organisaties.

Jasper Van Assche werkt als postdoctoraal onderzoeker aan de vakgroep Ontwikkelings-, Persoonlijkheids- en Sociale Psychologie van de Universiteit Gent. Hij doceert ook aan de ULB. Hij behaalde zijn doctoraat in mei 2018. Zijn onderzoek handelt over de rol van diversiteit in de samenleving, politieke attitudes, en groepsprocessen. Hij zit in de redactie van het Journal of Social and Political Psychology en won onder meer de Belgian Association for Psychological Sciences Best PhD Award 2019.

Aan de hand van zijn onderzoek, over de rol van diversiteit in de samenleving, politieke attitudes, en groepsprocessen, zal Jasper ons meenemen op een unieke reis. Hij zal ons een genuanceerde sociologische en psychologische analyse tonen van menselijke attitudes en gedrag in diverse buurten en steden. Uit de resultaten van zijn onderzoek blijkt dat harmonieus samenleven niet voor iedereen evident is: Een bepaald ‘type’ persoon reageert namelijk negatief op etnisch-culturele diversiteit. Deze mensen hebben meer vooroordelen, minder buurttevredenheid en minder vertrouwen in de politiek. Toch is een succesvolle diverse samenleving mogelijk, want deze studies kunnen beleidsmakers en organisaties ook informeren over hoe zo’n maatschappij wél kan werken. 

Bedrijfsbezoek bij STAD BRUSSEL

Met zo’n 3900 medewerkers en een uitgebreid onderwijsnet kan de Stad Brussel beschouwd worden als een van de belangrijkste werkgevers van het Brussels gewest. De Stad wil de burger een snelle en kwaliteitsvolle dienstverlening bieden door middel van bekwame en gemotiveerde medewerkers. Zij zijn de ambassadeurs van de gemeente en het gezicht van de Stad. De Stad Brussel is zeer divers qua bevolking en wil dit ook weerspiegeld zien in haar administratie en de personeelsleden die er deel van uitmaken. Daarom zet zij steeds in op diversiteit en inclusie, onder andere door haar diversiteitsplan.

Planning van de dag:

  • 9u - 12u                Claudia Toma
  • 13u - 14u              Stad Brussel
  • 14.15u - 17.15u   Jasper Van Assche
  • 17.15u - 18u         Netwerkmoment

Tickets

  • VOCAP - Duurzaam HR & inclusie

    € 200,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page