Beroepsbelangen ook belangrijk voor A&O-psychologen

17-03-2017

Zoals in de uitnodiging voor de VOCAP-activiteit van februari al werd aangegeven, beweegt er een en ander in het psychologenlandschap. Het VOCAP-bestuur zal met de input van deze bijeenkomst de verdere prioriteiten bepalen.

Omdat veel collega's maar ook de academische wereld zich vragen stellen in verband met de toekomst van ons vakgebied, maar vooral over het vrijwaren van onze positie als dé specialist met aandacht voor ‘de mens in de organisatie’, heeft het VOCAP-bestuur de voorbije maanden heel wat tijd besteed aan deze bekommernissen.

Zo zullen wij de lopende dossiers -waarvoor al belangrijke stappen werden gezet- betreffende persoonlijkheidsonderzoek en onze rol als preventie-adviseur voor psychosociale risico’s verder opvolgen en tot een goed einde proberen te brengen.

Maar ook de vragen naar een register voor A&O-psychologen als kwaliteitsmerk, het aflijnen van de specifieke toegevoegde waarde die wij in organisaties kunnen bieden, aandacht voor een specifieke 'plichtenleer' zijn dossiers die onze aandacht verdienen.

Voor wie nog input wil leveren over dit thema of er in februari niet bij kon zijn, kan dit zeker nog doen hetzij tijdens onze maandelijkse activiteiten, hetzij door zijn/haar  suggesties over te maken via info@vocap.be!

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht