Nieuws

 • 20.08.2018

  Gratis toegang tot het digitale tijdschrift Gedrag & Organisatie

  Sinds een aantal jaren genieten leden van VOCAP van een gratis abonnement op het Nederlandstalig tijdschrift Gedrag en Organisatie. Vele collega's maakten al dankbaar gebruik van deze opportuniteit om in te loggen met de code die zij daartoe ontvingen. Nieuwe leden kregen ondertussen ook hun code toegestuurd.


 • 20.08.2018

  Bezorgdheid voor een wetenschappelijk onderbouwd referentiekader voor arbeids- en organisatiepsychologie als expertisegebied

  Samen met de departementshoofden van alle Belgische universiteiten en onze Franstalige collega's van APTO werd een schrijven gericht aan Minister Kris Peeters. We vragen hierbij om zijn aandacht voor ons expertisegebied dat zich richt op de rol van een werknemer binnen een organisatiecontext in functie van een optimaal professioneel welzijn en functioneren.


 • 20.08.2018

  Werkgebied en competentieprofiel van A&O-psychologen

  In het kader van de recente ontwikkelingen in het psychologenlandschap werd samen met onze Franstalige collega's van APTO en de departmentshoofden van de universiteiten gewerkt aan het omschrijven van het werkgebied en het competentieprofiel van A&O-psychologen.


 • 20.08.2018

  Pilootprojecten geïntegreerd preventiebeleid Burn-out

  Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block werkt met diverse betrokken instellingen aan een geïntegreerd en gecoördineerd preventiebeleid inzake werk gerelateerde psychische aandoeningen, waaronder burn-out.


 • 20.08.2018

  Interessante conferenties dit najaar!

  Zowel in september als in november is VOCAP partner resp. mede-organisator van een boeiende conferentie. Wil je op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen, best practices, inzichten uit wetenschappelijk onderzoek, … dan zeker de VOCAP-agenda doornemen voor meer informatie!


 • 07.08.2018

  Brief aan Minister Kris Peeters

  Samen met de departementshoofden van alle Belgische universiteiten en onze Franstalige collega's van APTO werd een schrijven gericht aan minister Kris Peeters om zijn aandacht te vragen voor ons expertisegebied dat zich richt op de rol van een werknemer binnen een organisatiecontext in functie van een optimaal professioneel functioneren en welzijnMeer informatie over de context in onze Nieuwsbrief.


 • 12.07.2018

  VAKANTIEREGELING

  Het VOCAP-secretariaat zal gesloten zijn van donderdag 12 juli 2018 tot en met zondag 29 juli 2018. Voor dringende zaken zijn wij bereikbaar via volgend nummer : permanentie: 0495/88 22 99


 • 08.02.2018

  Hernieuwing lidmaatschap

  Voor wie zijn lidmaatschap voor 2018 nog niet in orde bracht: mogen wij u vragen om dit zo snel mogelijk in orde te brengen, via de mail die u daarvoor in december kreeg of via onze website www.vocap.be, zodat u kan blijven genieten van alle voordelen als lid van VOCAP én van het grootste psychologennetwerk in België. Vanaf maart kunnen alleen nog de leden die hun lidmaatschap in orde brachten voor dit jaar, gratis deelnemen aan onze activiteiten. 


 • 08.02.2018

  Vooruitblik naar 2018

  Meerdere keren werd er het voorbije jaar gesproken over de veranderingen in het psychologenlandschap. Waarschijnlijk zullen we pas veel later beseffen welke impact ze hadden. 


 • 08.02.2018

  Inschrijvingsmodule 'Infodag zelfstandigen'

  Op 30 maart 2018 organiseren BFP en haar deelverenigingen de eerste infodag voor startende zelfstandige psychologen in 2018 en dit in "De Blauwput", Martelarenlaan 11 te Leuven. We beginnen stipt om 10.00 en eindigen rond 17.00 uur.  U bent welkom vanaf 09u15.